Աշխարհի 5 ամենաթանկ դելիկատեսները

Աշխարհի 5 ամենաթանկ դելիկատեսները

Աշխարհում կան բազմաթիվ ապրանքներ, որոնք ոչ միայն թանկ են, այլ առասպելական թանկ են: Այս ամբողջ գաստրոնոմիական շքեղությունը հորինվել է հատկապես նրանց համար, ովքեր այլևս չգիտեն, թե որտեղ կարող են ծախսել իրենց կապիտալը:

Եկեք ծանոթանանք աշխարհի 5 ամենաթանկ և տարօրինակ գնումներին, որոնք կարելի է ուտել ընդամենը մի քանի րոպեում։

 

5․ Պիցցա Լուի XIII - 12,000 դոլար

 

 

Աշխարհի ամենաթանկ պիցցաի բաղադրիչներն են ՝ էլիտար պանիրներ, 3 տեսակ խավիար, թանկարժեք օմար և ծովախեցգետիններ, հազվագյուտ վարդագույն աղ: Պիցցայի խմորը պատրաստվում  է թխումից 72 ժամ առաջ: Այն պատրաստելու ընթացքում մի քանի անգամ ցողվում է  Լուի XIII Ռեմի Մարտին կոնյակով, որից էլ առաջացել է անունը:

 

4. Թագավորական սեխ - 12,000 դոլար` 1 հատը

 

 

Այս սեխը երկու մուսկատային սեխերի հիբրիդ է։ Քաշը 0․6-ից 1․5 կիլոգրամ։ Աշխարհի ամենաթանկ սեխի համար անհրաժեշտ պայմանները ստեղծվում են ջերմոցներում: Այս մրգի համի հիմնական գաղտնիքներից մեկը հրաբխային մոխիրով հարստացած հողն է:

 

3․ Սպիտակ տրյուֆել - 89,000 դոլար

 

 

 

Աշխարհի ամենաթանկ սնկի գները կախված են բազմաթիվ գործոններից: Եթե դուք գնում եք այն քաշով, ապա 1 կգ սպիտակ տրյուֆելի համար վաճառողը կպահանջի մոտ 32,000 դոլար:

2017-ին Իտալիայում անցկացվող ամենամյա Սպիտակ տրյուֆելի համաշխարհային աճուրդում դուրս եկան հազվագյուտ սնկով 10 լոտեր: Դրանցից ամենաթանկը վաճառվել է 75,000 եվրոյով: Միջոցառմանը տրյուֆիլների վաճառքից ստացված հասույթի ընդհանուր եկամուտը կազմել է 370,000 եվրո, այսինքն ՝ մոտավորապես 440,000 դոլար:

 

2․ Թեյ «Da Hong Pao» - 1 կգ-ի համար 700,000 դոլար

 

 

Ամենաթանկ թեյը կարելի է գնել միայն աճուրդում: «Da Hong Pao»-ի տարեկան բերքը չի գերազանցում 500 գ-ը: Այն աճեցվում է մոլորակի միակ վայրում `Չինական Ֆուջյան նահանգում, Տյանքսինի վանքի մոտ:

Համարվում է, որ այս թեյի թփերը ավելի քան 350 տարեկան են: «Da Hong Pao» - ի մեկ բաժակը կարժենա թեյի ավանդույթների սիրահարներին մոտ 244 դոլար:

 

1.Մրգաադամանդային տորթ `1,7 միլիոն դոլար

 

 

2005 թվականի սուրբ ծննդյան տոնին Տոկիոյում ՝ Տակաշիմայա հանրախանութում, վաճառվել է պատմության մեջ ամենաթանկ տորթը: Հրուշակեղենի արվեստի այս գործի պատրաստելու նախապատրաստական աշխատանքները տևել են 6 ամիս և  մեկ ամիս էլ այն պատրաստվել է: Տորթը զարդարելու համար  խոհարարը օգտագործել է 223 ադամանդ: